Ruska-Viesti 1 / 2014

Suomen Ruskaliiton edustajakokous pidettiin 24.3. Helsingissä

Kokouspaikkana oli M/s Silja Symphonyn kokoustila laivan ollessa satamassa. Kokous edelsin Ruskaliiton Juhlaristeilyä Tukholmaan,       minne lähdettiin kokouksen jälkeen.

Suomen Ruskaliitto ry:n edustajakokouksessa oli virallisia edustajia 26 ja he edustivat kahtatoista (12) jäsenyhdistystä. Lisäksi paikalla oli 29 ei äänivaltaista kokousedustajaa. Kokouksessa puheenjohtajana toimi Voitto Juutinen Oulun Ruskayhdistyksestä ja sihteerin tehtävät hoiti Lilli Keski-Nisula Seinäjoen Seudun Ruskayhdistyksestä.

Kokous käsitteli edustajakokoukselle sääntöjen mukaisesti kuuluvat asiat.

Hallituksen toimintakertomus hyväksyttiin hallituksen esittämässä muodossa.                                                                                                                   Tilinpäätös hyväksyttiin yksimielisesti ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus vuodelta 2013.                                                                             Tilikauden alijäämä päätettiin kirjata oman pääoman tilille.

 Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2014–2015 hyväksyttiin hallituksen esittämässä muodossa keskustelun saattelemana. Vuotuista, jäsenmäärään perustuvaa, toimintatukea jäsenyhdistyksille maksetaan vuoden 2013 mukaisesti korotetussa muodossa. Lisäksi maksetaan ylimääräinen toimintatuki Ruskaliiton 40-vuotisjuhlan järjestämisen tueksi syksylle 2014.                                                                    Erikseen anottavat harrastustoiminnan tuet säilyivät entisellään.

Jäsenmaksu Ruskaliitolle                                                                                                                                                                                                            Edustajakokous hyväksyi talousarvion yhteydessä vuoden 2014 jäsenmaksun, jonka jäsenyhdistykset maksavat Ruskaliitolle.                 Jäsenmaksu on yksi (1) euro / henkilöjäsen.                                                                                                                                                                                    Jäsenmaksun perustana on yhdistyksen tekemän vuosi-ilmoituksen jäsenmäärä.

Maksu tilille: FI77 3636 3010 0931 44. Ruskaliiton pääpankkina on LähiTapiola Pankki Oyj.

 Kiitokseni kaikille edustajakokoukseen osallistuneille hyvästä kokouksesta.

 Vuosi 2014 on Suomen Ruskaliiton 40-vuotisjuhlavuosi.

 Ruska-viesti juhlalehti nykyisyyttä ja historiaa                                                                                                                                                                    ilmestyi nyt maaliskuussa 2014 sisältäen eri jäsenyhdistyksien kertomuksia omasta toiminnastaan ja ulkopuolisten asiantuntijoitten kirjoituksia sekä Ruskaliiton toiminnasta kertovia kirjoituksia ja lisäksi erilaisia kevennyksiäkin. Lehden koko kasvoi 48 sivuseksi sisältäen runsaasti kuvia. Lehteä on jaettu jäsenyhdistyksille jäsenmäärän mukaisesti ja lisäksi yhdistyksen omaa jakoa varten, esim. jäsenhankinnan tueksi. Lisälehtiä on varastossa lisäjakeluun, ottakaa yhteyttä!

Juhlaristeilyllä Tukholmaan 24.–26.3.2014 oli mukana jäsenyhdistyksien jäseniä noin 300.

Risteily onnistui, saamani palautteen mukaan, hyvin. KIITOS kaikille mukana olleille, saimme yhdessä tehden hyvän matkan. Erityisesti olen iloinen ohjelmatilaisuudesta, johon tasokas ohjelma löytyi jäsenyhdistyksistämme. Vakuutuin siitä, että Ruskayhdistyksissä on osaamista ja halukkuutta tuoda sitä esille kaikkien nautittavaksi. Pitäkää yllä samaa henkeä yhdistyksissänne!

Ruskaliitto on päätöksensä mukaisesti maksanut kotimaan matkat risteilyyn osallistuneille.                                                                                    Toivottavasti kaikkien kotimatkat sujuivat hyvin ja saitte uutta puhtia kevään toimintaan!

Vuosi-ilmoituksien perusteella maksettavat toiminta-avustukset

 Saapuneitten vuosi-ilmoituksien mukaisesti Suomen Ruskaliiton jäsenyhdistyksissä oli 31.12.2013 yhteensä 2305 jäsentä.                  Jäsenmäärään olen laskenut mukaan Espoon, Joensuun, Järvenpään jäsenet edellisen vuoden jäsenmäärän mukaisina ja Mikkelin epävirallisen tiedon mukaan.

Toiminta-avustusta Ruskaliitto maksaa jäsenyhdistyksilleen edustajakokouksen päätöksen mukaisesti, kun jäsenyhdistyksestä on tullut vuosi-ilmoitus ja jäsenmaksu Ruskaliitolle on maksettu. Toiminta-avustus maksetaan korotettuna vuoden 2013 mukaisesti.

Harrastustoiminnan tukea Ruskaliitto maksaa jäsenyhdistyksilleen anomuksien perusteella edustajakokouksen hyväksymän taulukon mukaisesti. Molemmat tuet ovat kerran vuodessa maksettavia ja perustuvat jäsenyhdistyksille ilmoitettuun porrastukseen.

Suomen Ruskaliiton kotisivut ovat luettavissa osoitteessa: www.suomenruskaliitto.com                                                                                                   Käykääpä katsomassa. Osittain samoja asioita, osittain muutakin.

Ruskaliiton kotisivuille kaipaan jäsenyhdistyksien toteutetuista ja tulevistakin tapahtumista tekstejä: Kirjoittakaa – Lähettää julkaistavaksi!

Juhlalehti kertoo, että jäsenyhdistyksissä tapahtuu paljon erilaista toimintaa – kertokaa siitä toisillekin – hyviä vihjeitä toiminnan monipuolistamiseen ja aktiivisen toiminnan ylläpitoon tarvitaan jatkuvasti.

Kenties tätäkin kautta saamme uusia jäseniä yhdistyksiimme.

Keväisin Ruska-terveisin                                                                                                                                                                                                                                           Pentti Kaukonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s